Skt. Laurentius

Kalkmaleri-Laurentius.jpgLaurentius var en af de mest populære helgener middelalderen igennem. Hvorfor netop Laurentius skiller sig ud er svært at svare på, men legenden om ham fortæller:

Pave Sixtus d. II mødte 2 unge mænd, Laurentius og Vincent på en rejse i Spanien og tog dem med til Rom. Her blev Laurentius så kassemester for den kristne menighed. Da Sixtus blev fængslet i forbindelse med kristenforfølgelserne, bad han Laurentius om at forvalte kirkens skatte, hvorpå Laurentius fordelte skatten blandt de fattige.

Da kejseren får nys om en skat, bliver Laurentius stillet i forhør, hvor han lover at bringe skatten til kejseren. Da han 3 dage senere kommer med de fattige, svarer han kejseren: "Dette er kirkens rigdom. De evige skatte, som aldrig mindskes, men forøges hver dag".

For dette måtte Laurentius lide martyrdøden. Men legenden er fortrøstningsfuld og fortæller, hvad Laurentius sagde til bødlen, da han lå på risten "Vend mig om, stegen har nok på denne side".

I billedkunsten er Sct. Laurentius attribut, risten han blev stegt på.

Den 10. august er Sankt Laurentius dag og hvert år ved denne tid ser man mange stjerneskud på himlen. Disse meteorer kaldes "Sankt Laurentius tårer".

Der er mange der bærer hans navn d.v.s. som er opkaldt efter ham uden at vide det, for navne som Laurids, Lars og Lorens stammer fra Laurentius.

Laurentius er skytsengel for søfarende.

God sommer

Rigtig god sommer ønskes I alle.

Kirkens forskellige arrangementer går nu på sommerferie, men der er naturligvis fortsat gudstjenester i kirken.Vi